Avaya Communicator for Web

Eenvoudig vinden, contact leggen en communiceren met klanten en collega’s direct vanuit cloud- en webbrowser gebaseerde bedrijfsapplicaties met Avaya Communicator for Web. Communiceren en samenwerken was nog nooit zo gebruiksvriendelijk!

Communiceren en samenwerken in cloud applicaties
Met Avaya Communicator for Web heeft de gebruiker vanuit iedere cloud-gebaseerde bedrijfsapplicatie of webpagina direct toegang tot Avaya spraak, video, presence, instant messaging en conferencing faciliteiten zonder de applicatie te hoeven verlaten. Medewerkers zijn daardoor in staat om zonder moeite rechtstreeks vanuit cloud-gebaseerde applicaties zoals Salesforce.com, Google Apps en Office 365 te communiceren en bereikbaar te zijn.

Er hoeft géén aparte desktop applicatie geïnstalleerd te worden omdat er gebruik wordt gemaakt van een unieke WebRTC oplossing die geïntegreerd is in de IP Office en Aura platformen van Avaya. WebRTC is een open standaard waarmee real-time communicatie in webbrowsers mogelijk is. Hierdoor werkt de oplossing op zowel Windows pc’s als ook op Mac pc’s.

Alle functies zijn naadloos in de webbrowser geïntegreerd door middel van een Chrome Extension of een Internet Explorer Add-On. Updates of uitbreidingen van Communicator for Web worden automatisch gedownload en bijgewerkt. En ook al is de webbrowser (per ongeluk) afgesloten, dan blijft Communicator for Web nog steeds actief op de achtergrond zodat er geen oproepen verloren gaan.

Voordelen Avaya Communicator for Web

  • Vanuit de cloud applicaties die u dagelijks gebruikt communiceren met anderen, zowel intern als extern, zonder de applicatie te hoeven verlaten.
  • Efficiënter en productiever samenwerken
  • Haal meer uit uw investering door het integreren van uw bestaande IP Office communicatiefuncties in cloud-gebaseerde bedrijfsapplicaties.
  • Geef gebruikers keuzevrijheid: naast de desktop client of mobiele client kunnen ze nu ook kiezen voor een derde optie namelijk de webbrowser.
  • Maak communiceren eenvoudiger voor de IP Office gebruikers door ze de mogelijkheid te geven om rechtstreeks vanuit de webbrowser een spraak of video gesprek op te zetten.
  • Verminder de inspanning van de IT afdeling doordat er geen lastige uitrol of upgrade projecten meer hoeven worden uitgevoerd. Er hoeft geen desktopapplicatie geïnstalleerd te worden en updates worden automatisch gedownload en uitgevoerd.

Google Apps

Een handige functie is context-gebaseerde communicatie ofwel het automatisch herkennen van personen met wie een Google document vanaf Google Drive is gedeeld. De overeenkomstige contacten worden gegroepeerd weergegeven waardoor snel en efficiënt met de juiste mensen over het desbetreffende document gecommuniceerd kan worden, bijvoorbeeld via een groepschat, spraak of video gesprek of Scopia multi-party video conference. Ook heeft de gebruiker vanuit de Gmail contactcard rechtstreeks toegang tot Avaya communicatie faciliteiten en worden de Gmail contacten meegenomen in zoekacties naar contactpersonen.

Office 365

Communicator for Web integreert communicatie functies direct in Office 365. Vanuit de Inbox kan teruggebeld worden via click to dial van telefoonnummers of voicemailberichten. De presence die in de emailberichten zichtbaar is, is niet afkomstig van Lync of Skype for Business maar van de Avaya IP Office omgeving. Vanuit de Office 365 contactcard kan rechtstreeks een Scopia multi-party video conference gestart worden, een chatsessie gestart worden of een spraak of video gesprek opgezet worden. Documenten kunnen met één muisklik gedeeld worden met een collega. En net zo eenvoudig kan een telefoongesprek of chatsessie met een collega worden opgezet, allemaal binnen hetzelfde browservenster waarin Office 365 actief is.

Skype for Business

Microsoft Skype for Business biedt vergelijkbare functionaliteit als Avaya Communicator for Web maar is alléén te gebruiken in combinatie met het MS Office platform. Communicator for Web daarentegen werkt behalve met Office 365 ook samen met Google Apps, Salesforce.com, CRM, ERP en nog veel meer cloud-gebaseerde bedrijfsapplicaties. Bovendien maakt Communicator for Web in tegenstelling tot Skype for Business gebruik van geavanceerde telefoniefaciliteiten die door de Avaya IP Office of Avaya Aura communicatieplatformen worden geleverd en zijn er geen kostbare Enterprise CAL licenties nodig.

Softphone of bureautoestel

Met de geïntegreerde softphonefunctie kunnen gesprekken worden opgezet, beantwoord, in de wacht worden gezet of worden doorverbonden. Indien de gebruiker een vast bureautoestel heeft, kan ervoor gekozen worden om dit toestel vanuit Communicator for Web te bedienen (Phone control) waarbij de spraak via het vaste bureautoestel loopt.

Click to dial

Telefoonnummers op webpagina’s en in cloud applicaties worden automatisch herkend en voorzien van een ‘click-to-dial’ icoontje naast het nummer. Door op het icoontje te klikken, zal Communicator for Web een gesprek opzetten. Het nummer kan zowel een intern als een extern telefoonnummer zijn. En vanuit het contactpersonen overzicht of de gespreksgeschiedenis kunnen contacten direct gebeld worden.

Instant Messaging en video

In plaats van een collega te bellen kan ook een chatsessie gestart worden. Handig om snel even iets te vragen door een kort tekstbericht te sturen wanneer men iemand telefonisch niet wil storen. En mocht het toch prettiger zijn om de collega te spreken, dan kan de chatsessie eenvoudig in een telefoongesprek omgezet worden, al dan niet met videobeeld erbij.

Contact groepen en samenwerken

Contactpersonen (bedrijf, persoonlijk, Gmail, Outlook) kunnen eenvoudig opgezocht en in groepen worden ingedeeld zodat snel met de juiste groep collega’s gecommuniceerd kan worden. Zo kan een groepschat gestart worden of met één klik een Scopia meeting (multi-party video conference) of Google Hangout meeting worden opgezet met alle leden van een groep. Groepen, bijvoorbeeld sales of marketing, kunnen door de beheerder of de gebruiker aangemaakt worden. Ook kan een webpagina eenvoudig met anderen gedeeld worden.

Presence en locatie delen

Communicator for Web biedt eenvoudig te gebruiken presence mogelijkheden zodat collega’s kunnen zien wie beschikbaar is om mee te communiceren. Er kan handmatig uit drie standaard beschikbaarheidsprofielen gekozen worden: beschikbaar, bezet of niet beschikbaar.
De tekst naast het presence-icoon kan handmatig aangepast worden, bijvoorbeeld om aan te geven dat men aan het thuiswerken is. Dus in plaats van ‘Beschikbaar’ komt er dan ‘Thuiswerken’ te staan. Zodra er een ander beschikbaarheidsprofiel wordt geselecteerd, zal de overeenkomstige standaard tekst getoond worden. De tekst kan ook automatisch gewijzigd worden, bijvoorbeeld ‘Vergadering’ wanneer er een afspraak in Google Agenda is ingepland. Naast presence kan ook de eigen locatie met andere gebruikers gedeeld worden. De locatie wordt dan als Google Maps image in een chatbericht doorgegeven.

In deze PDF kun u meer lezen over de systeemeisen en toepassingen van Avaya Communicator for Web (Nederlandstalig). Tevens vindt u op de website http://midmarket.esna.com meer informatie en video’s over Avaya Communicator for Web.

Bent u geïnteresseerd of wil u meer weten over de Ayava Communicator for Web?

Stuur een mail naar sales@diatele.com of bel met +31 (0)88-8000402
Wij voorzien u graag van meer informatie

Bron: Michaël van Schagen - Sales Engineer Mid Market - Avaya Netherlands