Succesvolle migratie naar de cloud

De Stichting Onderwijs Midden-Limburg, afgekort SOML, vertegenwoordigd 11 vestigingen van scholen alwaar lokaal gebruik werd gemaakt van o.a. Avaya IP Office 500 centrales. Dia Telecom heeft de verouderde Avaya IP Office 500 centrales vervangen voor de Aura Enterprise Solution van Avaya waarbij de telefonie wordt ontsloten vanuit datacenters.

In een periode van 12 maanden heeft Dia Telecom de SOML vestigingen, het Connect College, het Lyceum Schöndeln, Sint Ursula in Horn en Heythuysen, de Stafdiensten, de Mavo Roermond en Niekée Roermond, overgezet op Unified Communcations as a Service op basis van het onderscheiden Avaya Aura Enterprise platform. Hierbij werden de bestaande investeringen door SOML in o.a. haar lokale netwerken, de lijn-infrastructuur en telefoontoestellen aanzienlijk in waarde vermeerderd.

Na de migratie is het voor de SOML stafdienst en al haar aangesloten scholen mogelijk om onderling gratis te bellen middels een intern nummerplan (4 digits) met een eigen lokatiecode (3 digits). Door over te stappen op het OpEx-model van Dia Telecom betaalt SOML nu alleen nog voor diensten en faciliteiten die daadwerkelijk worden gebruikt en wordt er bovendien maandelijks fors bezuinigd op de vaste ISDN- en gesprekskosten.

Over Unified Communications as a Service (UCaaS)

De UCaaS dienst is gebaseerd op de onderscheiden Aura Enterprise Solution van Avaya en wordt geleverd vanuit meerdere NEN en ISO gecertificeerde datacenters in Nederland. De beschikbaarheid is 99,999% gegarandeerd en de dienst wordt 24x7 door de Avaya gecertificeerde medewerkers van Dia Telecom gemonitord. De klant behoudt zelf de volledige controle over de dienst. Middels een 24x7 beschikbare TMS beheerportaal kunnen de diverse gespreksfaciliteiten, gebruikerslicenties en de bijbehorende gebruikersprofielen eenvoudig worden aangepast, uitgebreid en/of verminderd.

Bij Dia Telecom beschikt u altijd over de laatste Avaya software versies en betaalt u alleen voor wat u daadwerkelijk gebruikt.

Over SOML

We bieden met 1.000 personeelsleden passend onderwijs aan ruim 8.000 leerlingen. We gaan het onderwijs persoonlijker maken en willen jongeren inspireren, motiveren, écht raken. Uitdagend onderwijs voor alle leerlingen in Midden-Limburg, dáár staat SOML voor.

Wij helpen leerlingen hun eigen weg te ontdekken, op 11 verschillende scholen. SOML zet in op persoonlijke leerroutes voor alle leerlingen, aangepast aan competenties en behoeften. Zo kan uw kind zijn talenten optimaal ontplooien.