Blog

What's new in Avaya IP Office R10.1?

Op 29 mei a.s. komt de nieuwste versie IP Office beschikbaar, R10.1, met daarin een aantal interessante verbeteringen en nieuwe functies:

  • Geïntegreerd contact center (max 25 agenten). Integrated Contact Reporter (ICR) is een voice-only mini contact center oplossing die naast de one-X Portal draait en waarvoor géén extra server nodig is. ICR is géén vervanging van IPOCC of ACCS maar biedt een aantrekkelijk geprijsd alternatief voor kleinschalige voice-only contact center omgevingen.
  • Call Recording. IP Office Media Manager is een nieuwe call recording oplossing met een web-gebaseerde interface voor het zoeken, afspelen en opslaan van opgenomen gesprekken. Avaya IPO R10.1 ondersteund zowel Contact Recorder als Media Manager en vanaf R11 wordt alleen Media Manager ondersteund.
  • Nieuwe hypervisors. Naast VMware ESXi 6.5 wordt vanaf R10.1 ook Hyper-V als hypervisor ondersteund. De cloud-variant van IP Office (Powered By oplossing) ondersteund ook AMI (Amazon Machine Image) en KVM (Kernel-based Virtual Machine).
  • Open API’s. Nieuwe gecentraliseerde CTI API is niet langer beperkt in gedistribueerde omgevingen. Met de nieuwe Service Monitor API kan het IP Office systeem gemonitord worden en voor de hospitality markt komt een Management API beschikbaar.
  • VMPro third-party database integratie ook op Server Edition. Tot op heden kon alleen de Windows-versie van VMPro een third-party database lookup uitvoeren voor het dynamisch aanpassen van callflows. In R10.1 komt deze mooie functie ook op de Server Edition (Linux) beschikbaar.

Read More

Avaya Communicator for Web

De belangstelling voor cloud applicaties is ongekend hoog. Wereldwijd groeit het aantal gebruikers van Google Apps, Salesforce.com en Office 365 met meer dan 100% per jaar. Bovendien voorspelt Gartner dat de webbrowser de ‘next desktop’ zal worden.

Voor de Avaya Communicator for Web hoeft er géén aparte desktop applicatie geïnstalleerd te worden omdat er gebruik wordt gemaakt van een unieke WebRTC oplossing die geïntegreerd is in de IP Office en Aura platformen van Avaya. WebRTC is een open standaard waarmee real-time communicatie in webbrowsers mogelijk is. Hierdoor werkt de oplossing op zowel Windows pc’s als ook op Mac pc’s.

Read More

'Mobiel tenzij' beleid?

Het gebruik van mobiele telefoons in organisaties is enorm toegenomen en steeds vaker denken bedrijven na over een ‘mobiel tenzij’ beleid. Dat wil zeggen, organisaties voorzien alle medewerkers van een mobiel tenzij dit niet kan of niet hoeft, bijvoorbeeld omdat de medewerker zijn of haar privé mobiel wenst te gebruiken.

Een mobiele telefoon is dag en nacht bereikbaar, zowel zakelijk als privé, maar dat betekent nog niet dat de organisatie beter bereikbaar is. Onbeantwoorde gesprekken kunnen niet terugvallen naar collega’s of receptie, deelname aan groepsschakelingen is niet mogelijk en vaste gebruikers hebben geen inzicht in de bezetstatus van mobiele telefoons.

Read More

Mogen wij even aan u voorstellen?

Martin Wallet is per 1 november 2016 begonnen als Avaya Sales Professional bij Dia Telecom

Ik ben Martin Wallet, 41 jaar, getrouwd en woonachtig in Amersfoort. Graag wil ik me voorstellen als nieuwe medewerker bij Dia Telecom.

Read More